לא מעט גינות בישראל מכילות אלמנטים של מים, אשר משתלבים עם אלמנטים אחרים אשר נמצאים בגינה. השימוש באלמנטים של מים, אשר נפוץ בדמות בריכות נוי, מזרקות ומפלים בעיקר, יוצר תחושה ייחודית של רוגע, הוא מעניק לנו תחושה נעימה, אשר מזכירה נהר או אגם שלצידו אנחנו יכולים לשבת, להביט במים ולהירגע.
הרעיון של שילוב אלמנטים של מים לקוח מתיאוריות עיצוב שונות, בין היתר תיאוריות יפניות הקושרות את המים לעצי בונסאי, אבנים ועץ. כך נהוג להקים גינות ביפן, בפרט במקדשים בודהיסטיים. במהלך השנים, המראה הייחודי של גינה יפנית הפך להיות מראה בולט בלא מעט גינות ציבוריות ופרטיות במדינות מערביות.
כשמחליטים לשלב בריכות נוי או כל אלמנט אחר של מים בגינה יש לקחת בחשבון מספר נקודות
ראשית, יש לבדוק כיצד מערכת המים עובדת במוטיב בו משתמשים. על מנת שנוכל לחסוך במים, רצוי שתהיה זו מערכת של מים ממוחזרים, אשר עובדים בצורה מעגלית, כלומר יוצאים מתוך המזרקה, מפל וחוזרים אליו.
שנית, יש לבחון כיצד ניתן לנקות את המערכת, צריך לזכור שכל מוטיב בו אנחנו משתמשים בגינה, כלומר בתנאי שטח, עלול להתלכלך עם עלים, ענפים או בדרכים אחרות, מה שעלול לגרום לנזק וכן להרוס את ההנאה מאותו מוטיב.
שלישית, יש להתייחס לשטח העומד לרשותנו. לשמחתנו אנחנו יכולים למצוא מוטיבים שונים שכוללים מים, החל מבריכות נוי, מזרקות, מפלים ועוד, בגדלים שונים. על כן אנחנו יכולים להתאים אותם לשטח שעומד לרשותנו, גם אם מדובר בשטח קטן. מה שכן, אנחנו צריכים לדעת לחלק בצורה נכונה את השטח. אותם מוטיבים לא אמורים להיות הדבר הבולט או היחידי בגינה, אלא הם אמורים להיות חפצי עזר, מוטיבים שאמורים לתמוך בעיצוב של הגינה ולא מעבר לכך.
ההחלטה להתקין מזרקה, מפל או בריכת נוי מתקבלת בזמנים שונים. בשביל להקים בריכת נוי בגינה, אנחנו צריכים לפנות שטח מראש ולתכנן את הקמת הבריכה עם הקמת הגינה. לא ניתן לעשות זאת בשלבים, מאחר וזה ידרוש שינוי מהותי של עיצוב הגינה.
לעומת זאת, אם אנחנו רוצים להציב מזרקה או פסל מסוים שכולל בתוכו מוטיב של מים, הרי אז אנחנו יכולים לבחור אותו בעצמנו בכל שלב, אנחנו יכולים להקים את הגינה, לעצב אותה ובבוא העת לרכוש את המזרקה ולבצע שינוי בעיצוב הגינה על מנת שנוכל להציב אותה במקום אשר מתאים לנו. המזרקה יכולה להוסיף לא מעט לחידוש המראה של הגינה.
קרא עוד: עיצוב גינות | הקמת גינות גג